Web Analytics Made Easy - Statcounter

انصارالله یمن یک جنبش سیاسی- مذهبی- اصلاحی است که در سال ۱۹۹۰ تاسیس شد و به سازمان «جوانان مومن» (الشباب المومن) معروف بود. شکل گیری جنبش انصارالله در یمن و رشد و توسعه سریع و تأثیرگذار آن را باید از جمله پیامدهای انقلاب اسلامی در سطح منطقه غرب آسیا ارزیابی نمود؛ جنبشی که با الهام از اندیشه‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و اقتدا به حرکت و مشی حضرت امام خمینی، توانست در مدت کوتاهی به یکی از مؤثرترین جنبش‌های سیاسی در سطح منطقه تبدیل گردد و منافع نامشروع جهان استکبار و عوامل منطقه‌ای آن را به صورت جدی به چالش بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از سال ۲۰۰۱ و حوادث 11 سپتامبر و آغاز تلاش‌های ایالات متحده برای نفوذ بیشتر در خاورمیانه پایه‌های ایجاد گروه‌های مقاومت مردمی در یمن بنا نهاده شد. در آن زمان جنبش انصارالله با جدیت بیشتری در عرصه میدانی و سیاسی حاضر شد. طرح اولیه این جنبش مخالفت با تحرکات آمریکا و اسرائیل در منطقه به شکل کلی و یمن به شکل خاص بود و سپس بعد سیاسی به خود گرفت.

سید «حسین بدرالدین الحوثی» بنیان‌گذار انصارالله در آن زمان به افشای توطئه‌های آمریکا در سراسر جهان و به ویژه خاورمیانه پرداخته و همین مسئله موجب شد تا مورد خشم دولت وقت آمریکا قرار بگیرد. حسین الحوثی و انصارالله همچنین با مخالفت‌های زیادی از جانب دولت «علی عبدالله صالح» رئیس جمهوری وقت یمن مواجه شدند و صالح چندین بار تلاش کرد سید حسین بدرالدین الحوثی را تحت فشار قرار دهد که از شعار معروف «الله اکبر، مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل ،مرگ بر صهیونیسم و  پیروز باد اسلام» عقب‌نشینی کند.

بعد از اینکه علی عبدالله صالح موفق نشد سید حسین بدرالدین الحوثی را از مواضع خود عقب براند، جنگی علیه او آغاز کرد و این جنگ 5 روز بعد از بازگشت صالح از آمریکا شروع شد.

سید حسین بدرالدین الحوثی در  این جنگ که در تابستان سال ۲۰۰۴ آغاز شد و 3 ماه طول کشید به همراه 700 تن از یارانش به شهادت رسید و طبق اسنادی که جدیدا فاش شده «جرج بوش» رئیس جمهور وقت آمریکا در ترور وی نقش داشت.

 ظلم و ستم رژیم سابق یمن به ویژه در شمال این کشور موجب افزایش تعداد هواداران و پیروان انصارالله شد و اغلب گروه‌های وابسته به این جنبش در شمال یمن مستقر شدند.  قبل از گسترش پایگاه‌های مردمی حامی انصارالله در صنعا و سایر استان‌های شمالی، صعده مرکز اصلی این جنبش به شمار می‌رفت.

رژیم سابق یمن 6 جنگ علیه انصارالله به راه انداخت که این جنگ‌ها از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ ادامه داشت اما هیچ یک موجب انحلال یا عقب نشینی انصارالله نشد.  بعد از سال ۲۰۱۵ که جنگ ویرانگر یمن با چراغ سبز آمریکا و  توسط ائتلافی  به سرکردگی عربستان سعودی آغاز شد ، انصارالله در کنار ارتش و کمیته‌های مردمی یمن نزدیک به ۸ سال است که در برابر ائتلاف آمریکایی- سعودی می‌جنگند.

در شرایطی که ائتلاف آمریکایی- سعودی مردم یمن را از زمین و هوا و دریا محاصره کرده و بزرگترین فاجعه قرن را رقم زده است، انصارالله توانست در این سال‌ها و در این شرایط خفقان آور وضعیت خود را تا حد یک ارتش عادی  توسعه دهد و با انتقال از موضع دفاعی به موضع هجومی به هرگونه تجاوز ائتلاف سعودی پاسخ متقابل می‌دهد.

در حالی که ائتلاف عربستان قرار بود طی حداکثر دو هفته اهداف خود را در جنگ یمن محقق کند اما اکنون بعد از گذشت ۸ سال نه تنها به هیچ یک از اهداف خود نرسید؛ بلکه در میان باتلاقی دست و پا می‌زند که تاکنون راهی برای نجات از آن نیافته است.  علت این امر  به معادلاتی برمی‌گردد که جنبش انصارالله از سال دوم و سوم جنگ ایجاد کرد و مانع از روی کار آمدن یک نظام سیاسی وابسته به عربستان و آمریکا در یمن شد.

جنبش انصارالله اکنون تبدیل به یک نیروی بازدارنده منطقه‌ای شده که تهدید بزرگی برای منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه محسوب می‌شود. اکنون جنگ یمن درحالی وارد هشتمین سال خود می‌شود که هیچ یک از مواضع حساس داخلی عربستان و امارات و سایر کشورهای عضو ائتلاف متجاوز از موشک‌ها و پهپادهای یمنی در امان نیستند. حتی آمریکا و سایر قدرت‌های جهانی ناچار شدند انصارالله را به عنوان یک قدرت سیاسی به رسمیت بشناسند و چندین بار تلاش کردند این جنبش را پای میز مذاکره بیاورند.

سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر کنونی جنبش انصارالله بزرگترین مقام این جنبش به شمار می‌رود. او از سال 2004 و پس از شهادت برادرش حسین الحوثی، رهبری جنبش انصارالله را برعهده گرفته است. وی در سال 1979 در خانواده‌ای مذهبی در استان صعده به دنیا آمد و در همان دوران کودکی به همراه پدرش به تدریس علم فقه در مساجد روستاهای صعده مشغول بود و این کار را از ۱۳ سالگی شروع کرد.

مهم‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین عاملی که موجب شد انصارالله به یک نیروی موثر و بزرگ در منطقه تبدیل شود قدرت موشکی این جنبش است. درحالی که در سال‌های ابتدایی، جنگ، تنها محدود به داخل یمن بود و موشک‌های انصارالله مواضع و پایگاه‌های ائتلاف متجاوز را در داخل این کشور هدف قرار می‌دادند اما نیروهای انصارالله اکنون موفق شده‌اند جنگ را به مواضع کشورهای متجاوز نیز بکشانند؛ جایی که از سال 2018 شاهد حملات مکرر انصارالله به تاسیسات حیاتی عربستان و به ویژه شرکت نفت آرامکو بودیم و اکنون نیز عمق خاک امارات تبدیل به بانک جدید اهداف این جنبش شده و همین مسئله موجب می‌گردد تا ابتکار عمل برای پایان دادن به جنگ در دست یمنی‌ها باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: جنبش انصارالله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۵۷۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال ایران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه

به گزارش خبرگزاری مهر، ناصر کنعانی ضمن استقبال از پاسخ جنبش حماس به طرح سیاسی ارائه شده برای توقف ماشین نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه، این هوشمندی سیاسی مقاومت را جلوه دیگری از قدرت میدانی آن توصیف کرد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از طرح ارائه شده برای احقاق حقوق ملت فلسطین شامل توقف فوری و پایدار حملات و جنایات رژیم صهیونیستی، رفع محاصره ظالمانه علیه نوار غزه، آزادی زندانیان فلسطینی، خروج کامل و بی قید و شرط نیروهای اشغالگر اسرائیلی از نوار غزه و بازسازی خرابی‌های جنگ حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) دوشنبه شب ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ از موافقت خود با پیشنهاد مصر و قطر درباره آتش‌بس خبر داد.

کد خبر 6098839

دیگر خبرها

  • تماس تلفنی «هنیه» و «السودانی»
  • محسن رضایی زیر ذره‌بین؛ از دوستی قدیمی با قالیباف تا تغییر استراتژی!
  • استراتژی جدید برادر محسن؟ / رای اصولگرایی به رضایی برای زدن قالیباف
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • حمله موشکی مقاومت عراق به بندر عسقلان اسرائیل/ اعلام آغاز مرحله چهارم نبرد انصارالله یمن علیه اسرائیل/ بازداشت یک نظامی آمریکا توسط روسیه/ تهدید دادگاه لاهه توسط ۱۲ سناتور آمریکایی
  • استقبال ایران از پاسخ حماس به طرح پایان جنگ علیه غزه
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • استقبال ایران از پاسخ حماس به طرح سیاسی پایان جنگ علیه غزه
  • جنبش حماس با آتش‌بس در غزه موافقت کرد